Connect with us
Example HTML page

Futsal Zadar

Luka Jurlina prvi strijelac Belgije!

Luka Jurlina prvi strijelac Belgije!

Razgovori

Luka Jurlina prvi strijelac Belgije!

Pročitajte kratki intervju sa ponajboljim igračem zadarskog futsala Lukom Jurlinom.

Luka Jurlina uspješno nastupa u belgijskom prvoligašu Squadra Mouscron ( http://www.squadramouscron.be ). Trenutno su na visokoj četvrtoj poziciji i samo tri boda zaostaju za vodećim u prvenstvu. Luka igra u odličnoj formi te jednu od vodećih rola u svojoj momčadi, trenutno je vodeći strijelac lige sa 13 pogodaka.

 

Za početak, usporedite nam belgijski futsal i  hrvatski futsal?

Idividualna kvaliteta je dosta slična, razlika je u taktici,  hrvatski futsal taktički je malo ispred belgijskog. Ove godine će u Belgiji po prvi put 8 klubova igrati playoff,  što je po meni puno bolje i zanimljivije nego u hrvatskoj, gdje u playoff idu samo četiri kluba.  U Belgiji  jedan klub odskače puno više od ostalih,  a to je Halle Gooik koji je financijski najmoćniji, pa dovodi visoko kvalitetne strance i trenere.

Squadra Mouscron je odlično organiziran klub, koja je najveća snaga kluba?
Najveća snaga kluba je omladinski pogon koji je savršeno organiziran, te školu futsala pohađa oko 200 djece!

Koja je tajna tvojih dobrih igara ove sezone?
Odlično se osjećam, fizički sam dosta spremniji nego prijašnjih sezona, odradili smo odlične pripreme i za sad su me zaobišle ozljede, a rezultat svega je da smo visoko na tablici, te trinaest postignutih pogodaka.

Kakva su klupska i vaša osobna očekivanja ove sezone?

Prije početka sezone cilj je bio ostati u ligi, međutim zaredali smo par pobjeda i sad je cilj playoff, na meni je da klubu i ekipi  pomognem u ostvarenju ciljeva!

Kakav je život u Belgiji u odnosu na Zadar?

Život u Belgiji je dosta drugačiji nego kod nas, nema ispijanja kava po cijeli dan, ljudi su više u kućama i na poslu, klima je drugačija, dosta je hladnije ovdje i naravno razlika u standardu je očita, Belgija je dosta skuplja. Meni osobno  puno više odgovara mediteranski stil života, život u Zadru je zaista lijep, to je za mene najbolji grad na svijetu za život!

Postoji li posebna ženska osoba u vašem životu ?
Hahahaha, naravno da postoji, vjerujem da u svačijem životu ima netko poseban, pa tako i mom. Ovim putem toj osobi šaljem puno pozdrava!

Pratite li zadarsku futsal scenu?

Naravno da pratim pa igrač sam Varoši, pratim sve što se događa, vidim da nam dobro ide, nadam se da ćemo i ove godine uzeti titulu! Veliki pozdrav cijelom timu MNK Varoš.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

More in Razgovori

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top