Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Josip Jurlina novi dragulj zadarskog futsala, u kockastom dresu!

Mlade nade

Josip Jurlina novi dragulj zadarskog futsala, u kockastom dresu!

Josip Jurlina novi dragulj zadarskog futsala, u kockastom dresu!

Josip Jurlina novi dragulj zadarskog futsala, u kockastom dresu!

Josip Jurlina novi je dragulj zadarskog futsala, pozvan je u “U17” futsal reprezentaciju hrvatske!

Jurlina će nastupiti na kvalifikacijskom turniru za olimpijske igre mladih koji će se održati u Karlovcu od 31/10 -4/11/2017. Olimpijske igre mladih igra se u Argentini sljedeće godine. Hrvatska će se u skupini sastati sa Španjolskom, Kazahstanom i Belgijom.

Riječi hvale za njega ima trener Duje Maretić: Josip je veliki potencijal, veliki radnik, svojim igrama je  zaslužio poziv u reprezentaciju, te je ove godine priključen prvoj momčadi Split Tommya.

Duje Maretić: Josip je veliki potencijal, veliki radnik!

1.Od Paklenice do Split Tommya i kockastog dresa, možeš li nam ukratko opisati kako se sve odvijalo?

Sve se dogodilo neočekivano brzo, igrao sam  nogomet u HNK Hajduku i kad bih imao slobodno došao bih u Zadar igrati za futsal klub Paklenicu. U siječnju 2017. godine moj bivši suigrač iz nogometa, koji je inače golman,  pozvao me da dođem na trening futsal kluba Split Tommy. Otišao sam da vidim kako to izgleda te hoće li mi se svidjeti, i odmah nakon dva treninga, trener Duje Maretić mi je rekao da se bi se trebao više fokusirati na futsal. Poslušao sam savjet i do svibnja sam  paralelno igrao nogomet i futsal.

U svibnju stižu i prvi veliki trofeji, sa Split Tommyem osvojili smo državno i u lipnju nacionalni turnir za klubove  Croatia Futsal Masters U17 .

Moje igre nisu prošle nezapaženo te sam s još pet suigrača pozvan u U17 futsal reprezentaciju koja je bila pred kraj lipnja.

Split Tommy

2.Može li Hrvatska do trijumfa u Karlovcu?

Naravno da vjerujemo u plasman na olimpijske igre u Argentini sljedeće godine. Ekipa u reprezentaciji je skoro ista kao i prošlo okupljanje i to je jako dobro. Još jedna prednost je ta, što nas je šestoro iz Split Tommya, iako nismo imali česta okupljanja kao ostale reprezentacije vjerujem da to neće biti veliki hendikep, te se neće osjetiti,  jer stalno treniramo skupa, uigrani smo i još kad odradimo par treninga sa suigračima iz reprezentacije sve će sjesti na svoje mjesto.

Hrvatska futsal reprezentacija U17

3.Priključeni ste prvoj momčadi Split Tommya, kakav je osjećaj igrati u takvom klubu?

Osjećaj je stvarno nevjerojatan. Igrati u najboljem klubu u Hrvatskoj je velika čast i privilegija. Klub je odlično organiziran,od najmlađih pa do najstarijih kategorija.Treninzi su fizički, taktički i mentalno jako zahtjevni. Trener Victor Acosta zaista puno pažnje posvećuje našem  tehničko-taktičkom napretku. Veliko zadovoljstvo mi je trenirati s najboljim hrvatskim igračima, svakog dana učim od njih i svi mi puno pomažu.

4.Koji suigrač iz prve momčadi te posebno impresionira i zbog čega?

Teško pitanje…Puno je kvalitetnih  igrača u prvoj momčadi koji me impresioniraju i od kojih mogu puno naučiti. Suton,Fideršek,Grcić i dalje da ne nabrajam odlični su igrači, no moj idol i suigrač koji me posebno impresionira u prvoj momčadi je Tihomir Novak, on ima sve, kompletan igrač. Nevjerojatno se dobro kreće bez lopte, odličan pregled igre, pas lijevom i desnom nogom, vrhunski je dribler, ima dobar šut, u obrani je jako odgovoran. Prošao je puno toga kroz karijeru i stvarno je izvanserijski igrač, privilegija je s njim trenirati i igrati.

Tihomir Novak

5.Najbolji i najdraži trenutak do sada u karijeri?

Ne mogu baš izdvojiti najbolji trenutak u karijeri, u ovo kratko vrijeme  stvarno ih je mnogo i svi su mi posebni. Osvojio sam državno prvenstvo s kadetima, Croatia Futsal Masters turnir s kadetima, s juniorima sam bio prvak u Italiji na najmnogoljudnijem futsal turniru u Europi, dva puta poziv u mladu reprezentaciju, s prvom momčadi sam bio 2.u državi, ulazak u 1.ŽMNL s Paklenicom. Sve su mi to posebni trenutci i ne mogu izdvojiti koji je više ili manje poseban.

Montesilvano Futsal Cup 2017, 1.mjesto!

6.Paklenica se muči u 1. Sonik ŽMNL, nedostaju li ti igre u dresu voljenog kluba?

E sad, gledao sam par utakmica i momci su igrali stvarno dobro i ugodno su me iznenadili. Mislim da je problem slaba realizacija i širina klupe. Stvaraju puno šansi, no malo postižu pogodaka. Svaku utakmicu dolaze dva igrača iz Splita, dok je jedan ozlijeđen i kad se oporavi bit će veliko pojačanje. Naravno da mi je žao što ne smijem igrati i pomoći mojoj Paklenici, teško mi je gledati s tribina kad igraju, ali nemam izbora.

Split Tommy je ozbiljan klub, koji jako puno ulaže u momčad i igrače, tako da mi ne dopuštaju  aktivnosti koje se ne tiču kluba,  s toga  poštujem njihovu odluku.

MNK Paklenica 2016/17

7.Možeš li nam malo prokomentirati zadarsku futsal scenu? 

Mišljenja sam,  da je futsal u Zadru jako kvalitetan, ima i tu puno kvalitetnih igrača od kojih se može dosta naučiti. Međutim klubovi bi mogli i morali poraditi više  na organizacijskoj razini. Ove godine liga je još zanimljivija i uzbudljivija, nitko se još nije odvojio kako u gornjem, tako i u donjem dijelu tablice i to je jako dobro, jer nudi neizvjesnost natjecanja.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

More in Mlade nade

To Top