Connect with us
Example HTML page

Futsal Zadar

24. sezona simbola “Diva iz predgrađa”

Razgovori

24. sezona simbola “Diva iz predgrađa”

24. sezona simbola “Diva iz predgrađa”

Ništa ga nije slomilo, 24. sezona Serije A!

Prošlog mjeseca krenula je 24. po redu sezona zadarskog futsala. Kroz kultni Đil i još kultnije Mocire prošlo je mnoštvo sjajnih haklera. Stare genercije sjetit će se sjajnih igrača. Svi će se sjetiti odličnog udarca Željka Bakarića, sjajnog pivotiranja Tomislava Žare Radmana, sjajnih obrana Emilija Puzara, te zatvaranja druge stative u imenu Jure Šarića. Bilo je tu još sjajnih igrača, poput Alena Lazanje, Branka Perice, Drage Verunice, Leopolda Burčula. Dolazila su druga vremena, a snjima i neki novi klinci. Afirmirali su se Frane Fatović, Ante Pavlović, Marko Šimurina, Dragan Župan, Hrvoje Rogić, Mate Bugarija i Luka Jurlina. Sve te generacije pa i ovu novu mladu sa Dunićem, Škibolom, Iveljićem, Burčulom, Duvančićem i Šušićem proživio je jedan čovjek, jedna istinska ikona i prava legenda zadarskog futsala. Pogađate radi se legendarnom Krešimiru Zriliću, futsal sucu i simbolu Sv. Ante sa Smiljevca s kojim je prošao sve, naslov prvaka, borbu za ostanak, standardno prvenstvo, ligu za prvaka i ligu za ostanak, play out i play off i ništa ga nije slomilo, dapače, nikad nije igrao Seriu B, a osjetio je i igranje prve HMNL igrajući za MNK Murter. Već pune 24 sezone je sa svojim „Divom iz predgrađa“ u elitnom razredu zadarskog futsala. U kratkom intervijuu popularni „Deda“ nam se prisjetio zlatnih godina Sv. Ante te nam je otkrio ambicije „Svetaca“ ove sezone.

 

1. Da krenemo. U čemu je tajna. Kako je moguće da tako dugo trajete?

– Nema neke posebne tajne osim u zdravlju. Naravno treba i trenirati i održavati se, a za sebe mogu reći da uživam u treningu. Ne odbijam ni termine i nekad se sam sebi čudim otkud mi volja otići trčati na Baninu.

Zrilić je bio i sudionik prve povijesne All Star utakmice zadarskog futsala.

2. Što za vas znače futsal i MNK Sv. Ante?

– Iako sam svojedobno bio dobar košarkaš uvijek sam volio mali nogomet. Sa prestankom ozbiljne košarke sam prešao na futsal s osnutkom MNK Sveti Ante. A što mi znači taj klub? Možda je najbolje reći da imam svoju kćer Ninu, kojoj posvećujem svaki svoj uspjeh, a Sveti Ante je moje drugo dijete. Eto!!

3. Koji vam je događaj u dresu Sv. Ante ostao u najboljem sjećanju?

 Sigurno da je u ovo puno godina bilo puno lijepih stvari no ja bi izdvojio tri. Prvo kad smo kao mali klub iz zadarskog kvarta Smiljevac osvojili nas prvi turnir 1998. g. na Murteru, tada možda i najjači turnir. Odmah uz bok tome ide osvajanje prve titule i na kraju igranje u kupu Hrvatske pred punim Mocirama s tadašnjim prvakom države Promet Orkanom.

Zlatne godine Sv. Ante

4. Prošli ste sve generacije zadarskog futsala. Tko je po vama najbolji igrač?

– Brojke i nastupi u kockastom dresu govore da je to Marko Šimurina i ja potvrđujem to. No igrači po mome guštu su i Mate Bugarija te Luka Jurlina kao i Branko Perica, preteča današnjeg futsala.

5. Kakve su ambicije Sv. Ante ove sezone?

– Ambicije Svetaca su siguran plov kroz ligu i ako se može uhvatiti play off bilo bi kao šlag na tortu. No trebat će nam dosta muke jer nismo bas najbolje otvorili sezonu, tipično za nas.


Iako je godinama bio osporavan, znanje mu nitko nemože uzeti!

6. Bili za vas još jedan naslov sa Svetim Antom bio velika kruna velike karijere?

– Za još jedan naslov bi “zapalio pola grada”.

7.Nećemo se zavaravati, već vam 43. godina, kada možemo očekivati kraj karijere?

– Sigurno da je kraj blizu no ako me zdravlje posluži igram. Kad se počnem “šlepati” sam prekidam karijeru. A priznati ćete i sami da sam zasad konkurentan i da dobro branim “stare kosti” hahaha.

Popularni “Deda” je i futsal sudac

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

More in Razgovori

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top