Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Lucija Klapan i Ana Petrović: Spremne smo za izazov koji je pred nama!

Vijesti

Lucija Klapan i Ana Petrović: Spremne smo za izazov koji je pred nama!

Lucija Klapan i Ana Petrović: Spremne smo za izazov koji je pred nama!

Uoči posljednjeg turnira sezone pred playoff razgovarali smo s kapetanicom i njezinom zamjenicom Futsal Super Chicksa Lucijom Klapan i Anom Petrović

Lucija Klapan: Vjerujem u svoje cure i cijeli stručni tim!

U kakvom ambijentu dočekujete posljednji turnir regularnog prvenstva 1. HMNLŽ?

Luca: Stanje je pozitivno, ali istovremeno i “nemirno” u smislu da nam je ovaj turnir jako bitan kako bi se plasirali na final four. Moramo biti izrazito ozbiljni i koncentrirani kako bi ostvarili svoj cilj. Vjerujem u svoje cure i cijeli stručni tim, te se nadam da ćemo istog uspjeti i postići”.

Ana: “Pozitivne smo uoči zadnjeg turnira, zasad smo ispunile zadane ciljeve i ostvarile pobjede koje su nam bile nužne za osiguravanje final foura. Međutim, moram naglasiti da smo u pojedinim utakmicama mogle i trebale odigrati bolje protiv favoriziranih protivnica. Nadam se da ćemo to pred domaćom publikom i ostvariti.

Ana Petrović: Ulaskom u final four sve je moguće!

Turnir otvarate protiv Mirlović Zagore, glavnog konkurenta za final four. Može par riječi o njima?

Luca: “Tako je. Mirlović Zagora, ekipa koja je stasala iz godine u godinu. Zasigurno ekipa koju treba respektirati od prve minute. Ujedno nama  jedan od presudnih  protivnika za ulazak u final four nadolazećeg turnira na kojem smo domaćin”.
Ana: “Djevojke iz Mirlović Zagore su vrlo borbene i agresivne u igri, veže nas veliko pozitivno sportsko rivalstvo. Dosad su one nas dobivale u prijateljskim utakmicama i Winteru, ali u ligi smo mi iz međusobnih susreta izlazile kao pobjednice. Nadam se da će tako biti i ovaj put!

Ključna figura na posljednjem turniru, koja će vam donijeti final four?

Luca: “Nesumnjivo to je naš stručni stožer predvođeni Lukom Marinovićem. Njihovi savjeti u ključnim trenucima pokazali su se presudni, bilo da govorim o ligi ili turnirima na kojima smo sudjelovali prethodnih godina.
Ana: “Najbitnije je da budemo kompletne, često se događalo da nismo u punom sastavu i onda se to negativno odrazi na našu izvedbu. Kada smo sve na broju sa svima možemo, u najmanju ruku, ravnopravno igrati.

Nadate li se potajno možda i naslovu prvaka Hrvatske?

Luca: “Nada je uvijek tu. To bi trebala biti i nit vodilja svakog sportaša. Jer ako u nešto ne vjerujemo ili se ne nadamo stepenici više, bilo koje natjecanje bez nekakvog cilja nema po meni osobno baš neku svrhu. Potruditi  ćemo se dati sve najbolje od sebe i možda ostvariti sebi potajnu želju, koja nas vodi kroz sve sezone otkad nastupamo u 1. HMNLŽ.
Ana: “Ulaskom u final four sve je moguće. U svakoj utakmici nam je cilj pobijediti.”


Poruka navijačima i simpatizerima uoči posljednjeg turnira? 

Luca: “Svi ljubitelji futsala, pa čak i oni koji prvi put čuju za ovakvu vrstu sporta dobrodošli ste 9. i 10. veljače u  školsku dvoranu Zadarski otoci na Bilom brigu. Pružite podršku curama i zasigurno će te iz dvorane izaći s pozitivnim dojmovima.”

Ana: “Da dođu u što većem broju napraviti atmosferu kakva se rijetko kada viđa na ženskim futsal utakmicama. S obzirom na to da je ovo grad koji voli futsal, vjerujem da će biti značajan broj ljudi na tribinama. Sigurno će nam domaća publika biti još jedan veliki dodatni poticaj.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

More in Vijesti

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: