Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Dokoronski izvještaj 3. ŽMNL

3. LIGA A

Dokoronski izvještaj 3. ŽMNL

Dokoronski izvještaj 3. ŽMNL

Prije početka pozabavimo se malo brojčanim podacima 3. ŽMNL.
Statistika tako kaže da su vratari po loptu u svojoj mrežu, u 21 odigranom kolu, išli 1775 puta. Kad bi se gledalo iz ugla vratara, najnezaposleniji vratari su bili vratari Zatona koji su po loptu u svoj gol išli svega 35 puta. Slijede ih vratari Krneze s 36 i Crvenih kuća s 37 primljena pogotka.


Iz napadačkog ugla najefikasnija je momčad Lovinca sa 105 postignutih pogodaka, a prate ih Sukošan s 94 i Zemunik s 90 pogodaka. Individualno gledajući Toni Čulina i dalje drži prvo mjesto s 32 postignuta pogotka, a za vratom mu pušu Kristian Jurešić (32 pogotka) i Mate Strenja (28 pogodaka).


Udruga futsal sudaca Zadarske županije imala je pune ruke posla te je tako pokazala 461 žutih i 40 crvenih kartona. Gledajući prosjeke dolazi se do podatka da su skoro 22 žuta kartona pokazana po kolu, a kaznu isključenja zaslužila su prosječno 1.9 igrača po kolu. Ako još dublje seciramo vidi se trend od 1.56 žuta kartona po utakmici dok je crvenih kartona 0.13.


Lopta može proći, ali igrač ne – stara je poštapalica koje se Josip Gobin najviše pridržava skrivivši za sad 32 prekršaja. U stopu ga prati Mate Strenja s 31 prekršajem, a dvojac Ivica Grđan i Denis Grgec dijele treće mjesto ove kategorije s 26 nešto grubljih startova.


Vratimo se još malo na vratare i njihove neprospavane noći. Nije lako kad primiš gol, a još je gore kad ti ga tvoj suigrač zabije. Vratar Termina Damir Erstić je imao noćne more od Zorana Patače budući da je potonji postigao najviše autogolova u ligi. Ukupna brojka svih postignutih autogolova je 27.


Zaton i Lovinac drže prvu poziciju i samo se čudo može desiti da do kraja natjecanja ne poluče zacrtani cilj, a to je plasman u 2. ŽMNL.


Sad dolazimo do onog najzanimljivijeg dijela, a to je borba za drugu poziciju i kvalifikacije za ulazak u 2.ŽMNL. U 3. ŽMNL ima još 15 bodova u šeširu, a tih 15 bodova može jako zamrsiti računicu svakome.

Skupina A


Svi od 2. do 9. mjesta još se matematički mogu nadati plasmanu na drugo mjesto no mi ćemo se ipak više posvetiti pozicijama 2 i 3. Osam mladi s 41 bodom i Novi Bokanjac s 38 bodova još se nadaju da će baš oni biti ta drugoplasirana momčad. Mala Rava i Poljica Brig iz prikrajka vrebaju no teško je da će gornji dvojac toliko kiksati. I jedna i druga momčad plaćaju ceh toplo-hladnog ulaska u ovu natjecateljsku sezonu što ih je dovelo u ovu poziciju da moraju očekivati, a ne odlučivati o svojoj šansi.


Možda je Osam mladi kao nijedna druga momčad dočekala ovaj neplanirani prekid budući da im je u posljednja 3 kola forma kliznula ka provaliji. Naime u zadnja tri susreta nisu osjetili slast pobjede i kompromitirali svoju poziciju.

Novi Bokanjac je izgubio obje utakmice koje nije smio, a to su susreti upravo protiv Osam mladi što im je osiguralo poziciju na kojoj se nalaze. Nadomak, a opet daleko zbog tog međusobnog omjera.

Raspored završnice Osam mladi i Novog Bokanjca

Skupina B


Imajući u vidu tih 15 bodova to i u skupini B pokriva pozicije od 2. do 9 mjesta. No ipak se očekuje da se bitka za plasman odigra između Crvenih kuća i Krneze. Zemunik, Suhovare 2017 i Deportivo la Murvica moraju iz prikrajka promatrati rasplet događanja budući da moraju dočekati dva kiksa prvospomenutog dvojca.


Krneza s 9 utakmica bez poraza i Crvene kuće sa 7 utakmica bez poraza u trenutku prekida prvenstva davale su dojam nezaustavljivosti. Prisilna pauza zacijelo je ostavila traga, a tko je zadržao superiornu formu vidjet ćemo u uvodnim kolima po povratku na igralište.


Detaljno analizirajući kretanje forme dolazi se do zaključka da je Krneza imala crnu rupu u 11. i 12. mjesecu gdje su od 6. do 12. kola osvojili samo 6 bodova. S druge strane Crvene kuće nisu imale velikih crnih rupa te su laganom plovidbom na zasluženom drugom mjestu. Odigrali su obje međusobne utakmice i u poprilično šahovskoj bitci ravnomjerno podijelili bodove.

Raspored završnice Crvenih kuća i Krneze

Nastavlja se…

Continue Reading
You may also like...

More in 3. LIGA A

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: