Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Intervju:Toni Kruneš, predsjednik Udruge za mali nogomet ZD županije

Kolumne

Intervju:Toni Kruneš, predsjednik Udruge za mali nogomet ZD županije

Intervju:Toni Kruneš, predsjednik Udruge za mali nogomet ZD županije

Za sve naše čitatelje pripremili smo intervju s Tonijem Krunešom, predsjednikom udruge za mali nogomet Zadarske županije.

Toni Kruneš je također vrlo važna uloga u organizaciji međunarodnih Futsal Week turnira, koji su pod ingerencijom FIFA-e.

Toniju smo postavili 6 pitanja vezanih za Zadarski futsal i organizaciju natjecanja u vrijeme pandemije Covid-a 19.

Futsal Zadar : Mislite li da je Zadarski futsal doživio svoj vrhunac ili ima još mjesta za napredak?

Toni Kruneš: Mislim da Zadarski futsal nije doživio svoj vrhunac, u prvom redu vidim da ima dosta prostora za napredak u organizaciji klubova, a i same udruge. Pod tim mislim da svi skupa moramo raditi na edukaciji trenera, voditelja klubova kao i sudaca te delegata. Po meni Zadarski futsal svoj vrhunac bi trebao doživjeti kad budemo imali klubove u 1. i 2.HMNL.

Futsal Zadar: Koliko je teško bilo organizirati 3.ŽMNL u školskoj dvorani na Bilom Brigu u vrijeme Covid-a 19?

Toni Kruneš: Što se tiče 3.ŽMNL do samog početka lige nismo znali hoćemo li moći koristiti školsku dvoranu na Bilom Brigu zbog mjera koje je propisalo Ministarstvo prosvjete. Nakon dogovora sa školom i njihovih uputa krenuli smo u natjecanje pridržavajući se svih mjera koje su propisali. Moram napomenuti da mi je žao što publika i navijači ne mogu doći uživo pogledati utakmice jer jedna od mjera je da u dvorani mogu biti samo igrači koji trenutno nastupaju.

Futsal Zadar: Koji vam je izazov dosad bio najteži kao predsjedniku Udruge za mali nogomet Zadarske županije?

Toni Kruneš: Definitivno organizacija utakmica pod svim ovim mjerama zbog Covida 19.

Toni Kruneš s izbornikom futsal reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država

Futsal Zadar: Koliki značaj ima dolazak Danijela Subašića za zajednicu kao što je Futsal Zadar?

Toni Kruneš: Moram napomenuti da Danijelu ovo nije prvi put da nastupa u našoj ligi, prije desetak godina igrao je za MNK Ploču. Hvala mu što je opet odabrao našu ligu za natjecanje. Moram mu se zahvaliti što je sve ove godine podržavao naš rad i što se odazivao na sve humanitarne utakmice i turnire na koje smo ga zvali. Naravno da je njegov povratak za nas i za klubove jedan veliki marketinški vjetar u leđa.

Futsal Zadar: Jeste li zadovoljni ponašanjem malonogometnih ekipa, pridržavaju li se mjera?

Toni Kruneš: Zadovoljan sam ponašanjem klubova što se tiče nametnutih mjera, ali uvijek može bolje tako da ih još jednom molim da se pridržavaju svih mjera da možemo nastaviti s natjecanjem.

Futsal Zadar: Gdje vidite Futsal Zadar za 5. godina? Mislite li da jedna ovakva organizacija može dobiti prijeko potrebnu infrastrukturu?

Toni Kruneš: Nadam se da će za pet godina Zadarski futsal imati svoju dvoranu jer bez toga nećemo napraviti iskorak. Mislim da to zaslužuje 58 klubova i oko 1400 registriranih igrača futsala.

Futsal Zadar zahvaljuje se Toniju Krunešu na ovom intervju i želimo mu puno uspjeha u budućnosti.

Autor: Luka Lux Paleka

More in Kolumne

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: