Connect with us
Example HTML page

Futsal Zadar

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

1. LIGA

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

Poravnanje na vrhu, pola lige stisnuto u šest bodova.


Gauni su se napokon probudili iz ljetnog sna i upisali drugu pobjedu zaredom. Na krilima Kristijana Šarića, trostrukog strijelca, Gauni su porazili Poljica i uhvatili priključak. Ekipa iz Poljica nastavlja svoj slobodni pad kao da lete padobranom, a ne ligom i trebat će puno muke da se vrate na stazu pobjeda.


Dugo nismo gledali bolju utakmicu sa samo jednim golom. Govorimo o dvoboju Murvice i Primorca, probuđenog i konkretnoga Mnoštvo lijepih poteza u kojima je Murvica zaslužila pobjedu no i Primorac je mogao do vodstva i vjerojatne pobjede.


Prvi set ide Kontrol birou, a nije riječ o tenisu. Plovanija je trajala do prvog gola i odšetala iz dvorane, ne doslovce. Cijeli tijek utakmice je išao na stranu superiornog Kontrol biroa koji je pucao iz svih arsenala i s čak šest projektila potopio Plovaniju.


Sveti Ante je bolje otvorio utakmicu s Vrsima i bio blizi golu no isto tako i “ribice” su mogle do gola. Ipak sveprisutni Perica Šare je poentirao u smiraj poluvremena. Vrsi se nisu predavale i čak dva puta stizali prednost Svetaca no opet je bila kobna posljednja minuta, ali utakmice, u kojoj je Šimun Popov eurogolom donio pobjedu Svetog Ante, drugu uzastopnu.


Idassa Nadin je puna optimizma ušla u derbi kola sa Stanovima. Sve je krenulo po planu s ranim vodstvom no uporni Stanovi nisu bacili “ručnik u ring”. Odlični Tikulin uz pomoć Sentića je sve okrenuo u korist Tumine bojne, koja je u samome finišu potvrđena i zaokružena. Slavlje u garaži je moglo početi i Stanovi putuju uzvodno.


Bili Brig je došao s bijelom zastavom na megdan Tinu u bratskom obračunu Katalinića. Dokaz tome je igra bez zamjene u totalno oslabljenom sastavu i samo se čekao konačni broj golova u mreži BB. Bilanca je stala na nesretnih 13 golova, a nemilosrdan je bio Lovre Kresović s čak 7 golova za debakl Bilog Briga i povratak Tina u sam vrh.


Puntamika se hrabro suprotstavila Varoši, bez respekta i s dozom agresivnosti. Posjed je pripao Varoši kao i prvo poluvrijeme zgoditkom Ivana Čurjurića. Nastavak donosi izjednačenu igru u kojoj se tražio gol koji bi dosta toga riješio. Kada se po drugi put u strijelce upisao već spomenuti Čurjurić u stilu Mbapea izgledalo je da Varoš upisuje pobjedu. No igra s vratarem u polju je bila sretna za Puntamiku u kojoj se Nino Vukoša prometnuo u junaka utakmice za petu utakmicu u nizu Puntamike bez poraza.

Osmo kolo, final four je trenutna pozicija Ploče. Nevjerojatna disciplina u igri i granitna obrana su i ovo kolo Ploču doveli do pobjede. Nije da Samba nema aduta u igri no Ploča je sve te mine detronizirala. Uvjerljiva pobjeda, novi “clean sheet”i lagano se pjevuše stihovi Gibonnija, ja ću budan sanjati. A Ploča ne sanja, Ploča živi javu.

More in 1. LIGA

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top