Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Čovjek koji živi futsal-Slađan Matulina

Blog

Čovjek koji živi futsal-Slađan Matulina

Čovjek koji živi futsal-Slađan Matulina

Za sve naše vjerne čitatelje počevši od danas svake subote izlazi nova rubrika pod nazivom “Unutar ekipe:razgovor s voditeljima”.

Rubrika započinje s jednim od najtalentiranijih futsal trenera u Zadru koji ujedno i jedini ima položenu Uefinu B licencu za futsal trenera.

Svi zaljubljenici u futsal znaju da se radi o Slađanu Matulini, sadašnjem voditelju mnk Ploče.

Slađanu smo postavili 7. jednostavnih pitanja na koje je on s lakoćom odgovorio.

Futsal Zadar:Kao trener imate uvid u najnovije trenažne procese,kako ocjenjujete kvalitetu treninga klubova koji se natječu u našoj ligi?

Slađan Matulina:Koliko je meni poznato,nažalost je malo klubova(pohvala klubovima koji treniraju) u našoj futsal županijskoj ligi koji odvajaju vrijeme za taktičko-tehnički trening. Mišljenja sam da se više baziraju na “odigravanje termina” nego na uigravanje i učenje kroz trening,jer im je to zanimljivije,pogotovo ako su se samo došli “istrčati” i “mozak na pašu”.

Futsal Zadar:Koja je vaša preporuka kako koncipirati trening,koji omjer vježbanja akcija-trening utakmica na mjesečnoj bazi?

Slađan Matulina: Pa nema tu sad baš nekog striktnog pravila iz razloga što svaka futsal momčad nema istu individualnu igračku kvalitetu pa samim time ne može biti isti trening za županijsku ili prvoligašku ekipu.Treninzi se koncipiraju na način da se pojedine vježbe ili akcije ne preskaču već se temeljito rade prema tome koliko brzo igrači prihvačaju tehničko-taktičke elemente futsala i samog trenera.

Futsal Zadar:Koliko zdrava prehrana pridonosi boljoj izvedbi sportaša te koliki utjecaj će imati kororna-stanka na sportaše?

Slađan Matulina: Neosporno je da zdravija prehrana pridonosi kvalitetnijem razvoju sportaša,a ukoliko se spoji trening i prehrana,granice mogućnosti sportaša su beskrajne. Za mene je čist i zdrav primjer gospodin CR7. Što se tiče korona stanke,ona se veže na ono maloprije rečeno,a nažalost kod većine igrača na našoj razini koja nije profesionalna,uvijek postoji ona poznata izreka: “nemam vremena”..

(Uefina futsal licenca)

Futsal Zadar:Jedini ste licenirani trener u Zadarskoj županiji,opišite nam u nekoliko rečenica koliko je teško postati futsal trener.

Slađan Matulina: Iskreno mi nije drago što sam jedini licencirani trener u ZD županiji i nadam se da je to trenutno stanje,a to govorim iz razloga šro vidim da ima potencijalnih kanditata koji mogu biti kvalitetni futsal treneri.Ja se nikad nisam aktivno bavio futsalom , ali sam se kroz sve ove godine “zarazio” s njim toliko da mi “vrije venama”.Slikovito rečeno :Ja pronalazim vrijeme za futsal.

Futsal Zadar: Imaliste priliku trenirati profesionali futsal klub, koja je razlika između profesionalnog i polu-profesionanog futsala?

Slađan Matulina: U profesionalnom klubu veća je razina futsala,više je treninga kroz tjedan koji su intezivniji i lakše je momčad utrenirati i ispravljati greške dok ste kod poluprofesionalnog futsala “osuđeni” na manji broj ekipnih treninga i dosta ovisite o volji igrača i njihovom prihvačanju taktičkih zamisli kako bi vas u konačnici slijedili ka zajedničkom cilju.

Futsal Zadar:Bili ste i sudac u našoj ligi,možete li opisati razlike između sudačkog i trenerskog posla,što je izazovnije?

Slađan Matulina: Sudio sam i to mi je jedno neprocjenjivo iskustvo pomoglo da još bolje shvatim ovaj sport,ali biti futsal trener za mene je puno izazovnije,poseban mi je gušt,adrenalin koji me puca već dugi niz godina nije splasnuo,već svaki dan,svaki trening,svaku utakmicu naučim nešto novo..

(Slađan Matulina i Krešimir Zrilić 2016. godine)

Futsal Zadar:I za kraj jedno pitanje koje zanima sve navijače mnk Ploče,može li Ploča osvojiti prvenstvo?

Slađan Matulina: Svakoj ekipi koju treniram nastojim usaditi vjeru da mogu više od očekivanog, a sad vi izvucite iz ovog “što je pjesnik htio reći”.

Autor : Luka Lux Paleka

Continue Reading
You may also like...

More in Blog

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: