Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Kreator najvećeg uspjeha Super Chiksica

Kolumne

Kreator najvećeg uspjeha Super Chiksica

Kreator najvećeg uspjeha Super Chiksica

Luka Marinović najuspješniji je trener Super Chiksica. U prošloj sezoni doveo je klub do povijesnog uspjeha , Super Chiksice na kraju sezone bile su treće.

Za sredinu kao što je Zadar , ženski futsal klub znači puno. Sve više djevojaka ima želju za nastupom u prvoj ligi.

Futsal Zadar: Jeste li zadovoljni igrama vaših djevojaka ove sezone?

Luka Marinović: Sigurno da je moglo biti bolje što se tiče igre i rezultata ali s obzirom da smo ostali bez pet igračica u odnosu na prošlu sezonu koje su imale kvalitetu i iskustvo bilo je za očekivati rezultat kao prošle sezone. Sve u svemu zadovoljan sam kako su cure odigrale ovu sezonu.

 Futsal Zadar: Mislite li da Super Chiksice imaju čvrsti “temelj” u vidu mladih igračica za budućnost?

Luka Marinović: Ove sezone nam je bio cilj priključiti što više mlađih cura 2004. i 2005. godište što smo i napravili. Polako ih uvodimo u seniorski futsal. Mislim da smo jedan od klubova koji po pitanju mlađih cura imamo najbolji temelj, ako sve bude kako planiramo kroz par sezona će doći i rezultat

Futsal Zadar: Liga se igrala jednokružno, mislite li da taj sistem doprinosi kvaliteti ženskog futsala?

Luka Marinović: Ovo je nakon pet sezona turnirskog sustava natjecanja da se liga igra normalno kući vani i da se igra 2×20 minuta čiste igre što je po meni dobro za razvoj futsala. Trebalo bi produžiti sezonu i povećati broj utakmica. Možda da je sustav natjecanja liga osam klubova pa dvokružno ili deset klubova pa da se liga nakon prvog dijela jednokružnog sustava dijeli na ligu za prvaka pet ekipa i ligu za ostanak pet ekipa. Svakako treba povećati broj utakmica.

 Futsal Zadar: Dojma smo da je velika razlika u kvaliteti između gornjeg i donjeg doma ljestvice, što je razlog tome?

Luka Marinović: Tako je skoro svaku sezonu, a ove je došlo do izražaja zbog tog jer su se u natjecanje priključili dva veliko nogometna kluba, Osijek koji ima vrhunsku ekipu punu odličnih individualnih igračica i Dinamo koja je dosta kvalitetna ekipa.

Futsal Zadar: Super Chiksice igraju profesionalni futsal, koliko često imaju treninge?

Luka Marinović: Teško ligu možemo nazvati profesionalnom jer cure nisu plaćene i nisu posvećene samo futsalu. Nažalost treniramo jednom tjedno kad su normalni uvijeti, ima niz faktora zašto ne možemo više od troškova koje je teško pokriti do tog da su nam cure istovremeno i u velikom nogometu.

 Futsal Zadar: Imate li ambicije za treniranje prvoligaša u muškom futsalu?

Luka Marinović: Iskreno za sad o tom nisam niti razmišljao i fokusiran sam na ženski futsal ali nikad se ne zna što u budućnosti može biti. Isto tako i da završim na nogometnoj akademiji futsal licencu koju sam upisao

 Futsal Zadar: Za profesionalni futsal treba isto takva profesionalna dvorana, nadate li se da bi se dvorana mogla izgraditi u Zadru i koliki je njezin značaj?

Luka Marinović: To nam je najveći problem u gradu što se tiče futsala. Prije svega grad Zadar mora imati dvoranu za futsal s obzirom koliko ima liga, klubova u županiji i koliki broj igrača igra u tim ligama plus su tu rekreativci, a isto tako šest sezona imamo nas kao ženskog prvoligaša u futsalu klub koji je u ligi od samog početka. Mora se naći riješenje prije svega u gradu, županiji, općinama pa i ostalim institucijama koje su odgovorne za sport.

Autor:Luka lux Paleka

More in Kolumne

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: