Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Melem za oči svim ljubiteljima futsala-finale futsal lige prvaka!!

Najave utakmica

Melem za oči svim ljubiteljima futsala-finale futsal lige prvaka!!

Melem za oči svim ljubiteljima futsala-finale futsal lige prvaka!!

Futsal liga prvaka došla je do svoje posljenje utakmice u Zadru. Veliku čast igrati finale u dvorani Krešimira Ćosića pripala je najboljem duetu starog kontinenta, Barceloni i Sportingu.

Utakmica je na rasporedu u 20:00 sati.

Možemo reći da je Barcelona imala lakši ždrijeb do finala. Dobovec su pobijedili s lakoćom dok su manjih problema imali protiv Kairata. Barcelona u svojim redovima ima najboljeg svjetskog pivota, igrača kojeg nema cijeli susret i onda primi dvije lopte 7-8 metara od gola , okrene se u svom stilu i rješi utakmicu. Barca će pokušati obraniti naslov i doći do svoje četvrte titule koja bi ih približila Interovom rekordu od pet titula.

Sporting je ekipa koja je po meni pokazala najveću želju za prolazak u finale. U svaki susret ušli su maksimalno koncentrirano, pokušavali su slomiti protivnika u prvim minutama utakmice. Sporting ima čak sedam poraza u finalnim susretima, jedini naslov osvojili su 2019.godine. Merlim, Cavinato,Taynan, Rocha , Zicky , Varela – sve su to igrači koji su obilježili ovaj turnir. Nesmijemo zaboraviti Guittu koji je Sporting držao na životu u najvažnijim trenutcima svakog susreta.

Marko Šimurina dao nam je izjavu prije velikog finala- Jedno je sigurno u startu,favorita nema. Govorimo o dvije najbolje momčadi starog kontinenta u kojima ima sve što moderni futsal pruža. Barca ima svoju pojedinačnu kvalitetu, Ferrao je najbolji igrač svijeta, koji je svu svoju silinu i kvalitetu s 3 pogotka demonstrirao u polufinalu, dok je Sporting jako agresivan, ima kolektiv u kojem pojedinci kao Alex Merlim dolaze do izražaja. Moje simpatije idu prema Barceloni iako će biti teško probiti vratara Guittu. Uglavnom spektakl na Višnjiku je zajamčen!

Barcelona je blagi favorit , na svakoj poziciji imaju ponajbolje svjetske igrače. Željni su ovog trofeja jer u slučaju osvajanja turnira izjednačili bi još jedan Interov rekord, osvajanje lige prvaka dvije godine za redom.

Njihova želja ne može se usporediti sa Sportingovom. Na terenu se vidi kolikon im svaki pogodak znači, oni žive za ovaj turnir . Maksimalno su motivirani, sedam puta biti poražen u finalu dovoljna je motivacija cijeloj ekipi.

Autor:Luka Lux Paleka

More in Najave utakmica

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: