Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Luka Marinović: Poziv u reprezentaciju će nam pomoći za promociju ženskog futsala u županiji!!

Vijesti

Luka Marinović: Poziv u reprezentaciju će nam pomoći za promociju ženskog futsala u županiji!!

Luka Marinović: Poziv u reprezentaciju će nam pomoći za promociju ženskog futsala u županiji!!

Iza Luke Marinovića i ženske futsal reprezentacije ostao je jedan ciklus sjajno odrađenih priprema za nadolazeće kvalifikacije (europsko prvenstvo).
Od 2020. Luka Marinović obnaša dužnost VD izbornika.

Još 2018.godine tadašnji izbornik Jakov Ungarov pozvao je Luku u stručni stožer. Rezultati Super Chiksica nisu mogli proći neopaženo. Sjajan rad u klubu i sjajni rezultati doveli su ga do današnje pozicije u reprezentaciji .

Futsal Zadar: Jeste li zadovoljni sa trenutnim pripremama reprezentacije?

Luka Marinović: Prije svega jako je bitno da smo dobili priliku odraditi pripreme prije kvalifikacija. Odradili smo 8 treninga u pet dana i mogu reći da sam jako zadovoljan kako smo odradili  i kako su cure reagirale. Još ćemo odraditi 4 treninga kad se okupimo u Karlovcu prije prve utakmice sa Slovenijom.

Futsal Zadar:Mislite li da će novi predsjednim HNS-a više ulagati u ženski futsal?

Luka Marinović: Mi svi koji smo u ženskom futsalu iskreno se nadamo da će doći do tog da se više sredstava ulaže u ženski futsal jer jedino se tako može ženski futsal podići na veću razinu. Ako nam raste kvaliteta lige, rada u klubovima i napredak igračica rast će nam i kvaliteta reprezentacije.  

Treće mjesto na Futsal Weeku

Futsal Zadar: Koliko vaš poziv u reprezentaciju znači za Super Chiksice?

Luka Marinović: To je velika čast ali i odgovornost kako za mene osobno, tako i za cijeli klub, sve ljude koji su uključeni u rad kluba i sve igračice. Ovo će nam pomoći u promociji ženskog futsala u županiji. U reprezentaciji je kapetanica kluba Petra Barbir što je isto od velikog značaja za klub.

Futsal Zadar: Mislite li da vaše cure imaju šansu za plasman na euro?

Luka Marinović: Šansa postoji i razmišljamo pozitivno ali moramo biti i realni, da je u našoj skupiti veliki favorit za prvo mjesto viceprvak Europe reprezentacija Portugala.  Ako nam se ukaže prilika za prvo mjesto u skupini mi ćemo je pokušati iskoristiti. Idemo utakmicu po utakmicu, prva utakmica je Slovenija, druga Poljska i treća Portugal.

Pred lukinim izabranicama težak je posao, u skupini su s viceprvakom Europe -Portugalom, Poljskom i Slovenijom. Okupljanje za kvalifikacije je ovu nedjelju a mi možemo samo poželjeti uspjeh reprezentaciji i čestitati Luki na trenutnoj funkciji u njoj.

More in Vijesti

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: