Connect with us
Example HTML page

Futsal Zadar

Luka Marinović: “Sigurno da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se potruditi da dođemo do završnice”

Razgovori

Luka Marinović: “Sigurno da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se potruditi da dođemo do završnice”

Luka Marinović: “Sigurno da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se potruditi da dođemo do završnice”

Pred Futsal Super Chicksom kreću udarni mjeseci. Kreće malonogometna liga za žene, te dva najjača nacionalna turnira Kutija Šibica i ZG Winter Cup. Premijeru “Čiksice” imaju u nedjelju kada u šesnaestini finala Kutije Šibica igraju susret s novoosnovanom ženskom ekipom Uspinjače. Nismo mogli naći boljeg sugovornika za ovu priliku od trenera i predsjednika jedinog zadarskog nogometnog prvoligaša Luke Marinovića.

1. Pred vama je nova prvenstvena sezona i sezona zimskih turnira. Nastupate na dva najjača nacionalna turnira za žene (Kutija Šibica i ZG Winter Cup). Što se promijenilo u odnosu na prošlu sezonu?
–  Da, za nas počinje nova sezona u prosincu. Sve bitno u ženskom futsalu se događa od 12 do 3 mjeseca. Počinjemo s Kutijom, pa slijedi prvenstvo i u međuvremenu kreće ZG Winter cup. U odnosu na prošlu sezonu imamo 7 novih igračica, a 3 igračice su napustile klub. Okosnica ekipe nam je ostala ista. Od novih imena tu su Nensi Adamović, Kristijana Kolgjeraj, Viktorija Kovač, Josipa Burčul, Ivana Ćubić, Petra Rudić i Tea Mikić. Ove godine imamo završnicu lige u koju idu 4 najbolje ekipe nakon regularnog dijela, tako da je liga puno zanimljivija.

“Čiksice” brane drugo mjesto s prošlogodišnje Kutije Šibica.

2. Kakva su očekivanja od prvenstva?
– Nekakav cilj je biti medu četiri i plasirati se na završni turnir. Bitno nam je da se razvijaju naše domaće mlade igračice koje će biti nositelji igre u budućnosti.

Na prošlom prvenstvu Super Chicks je osvojio 4. mjesto.

3. Čujemo da je došlo do nekih promjena u sustavu natjecanja 1. HMNLŽ. Možete li objasniti o čemu se radi?
– Igra se završnica 4 ekipe skupa sa završnicom muškog kupa, bit će dva dana praznik futsala. Dali smo prijedlog da se ove godine igra i kup natjecanje, ali ako ne ove sezone sljedeće ide sigurno.
Bitno je naglasiti da smo izabrani na zadnjem plenumu predsjednika plenuma klubova koji će nas predstavljati u komisiji za mali nogomet.

 

4. Možete li do završnice na Kutiji Šibica i ZG Winter Cupu?
– Sigurno da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se potruditi da dođemo do završnice i ponovimo prošlogodišnji uspjeh na oba turnira. Malo imamo problema s ozljedama i formom nekoliko igrača, tako da ćemo vidjeti kako će sve na kraju završiti.

“Čiksice” također imaju i osvojeno drugo mjesto na prošlogodišnjem ZG Winter Cupu.

5. U zadarskom futsalu naveliko se priča i piše o “FUTSAL ČAROLIJI”. Kakva su vaša mišljenja o turniru?
– Mi smo sve godine do sad sudjelovali u organizaciji ženskog dijela turnira. Turnir je nešto posebno ne samo za ljubitelje futsala nego sve sportaše u našoj županiji i sve ljude. Turnir je humanitarnog karaktera tako da to samo po sebi privlači ljude da dođu u Mocire. Svi mi koji smo tamo kao sportaši ili gledatelji uživamo cijelo vrijeme u dobrom ambijentu i Božićnom duhu.

Super Chicks je uvijek bio usko vezan s organizacijom “FUTSAL ČAROLIJE”

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

More in Razgovori

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top