Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Priča o Juri Perkoviću, čovjeku koji je svoj put pronašao u podrumu

Razgovori

Priča o Juri Perkoviću, čovjeku koji je svoj put pronašao u podrumu

Priča o Juri Perkoviću, čovjeku koji je svoj put pronašao u podrumu

U Murvici mjestu pet kilometara od Zadra mladi zadarski profesor kineziologije Jure Perković je prije tri godine osnovao univerzalnu sportsku školu pod imenom Abeceda Sporta ABC. Jurini početci nisu bili niti malo lagani, bio je trener u školi nogomet NK Zadar, a nakon odlaska svoj put je našao vjerovali ili ne u podrumu. Jure je iz podruma stigao do kondicijskog trenera ženske A reprezentacije, osnovao je vlastitu školu nogometa koja je trenutno jedna od najbrojnijih u našoj županiji, a još upravlja i s malonogometnim drugoligašem Primorcem iz Ljupča, te je član organizacijskog odbora najveće zadarskog futsal turnira “FUTSAL ČAROLIJA”. Jure nam je pristao dati na odgovore o Abecedi, reprezentaciji i Primorcu u kratkom intervjuu.

1. Kako je došlo do ideje da se osnuje Abeceda Sporta?
Prije 4 godine nakon mog odlaska iz NK Zadar stao sam i dugo razmišljao u kojem smjeru krenuti, odlučio sam se baviti individualnim radom, kako nisam imao gdje moj dugogodišnji prijatelj a sadašnji predsjednik Ante Dokoza ponudio mi je svoj podrum dimenzija 15x10m. Tu sam krenuo raditi s 3 dječaka da bi se taj broj ubrzo povećao ulagali smo svaku kunu u infrastrukturu pa smo tako sagradili i vanjski teren s umjetnom travom! Oko imena smo se dugo mislili kako nazvati klub ali kako je moj filozofija oduvijek bila da djecu treba učiti nogometu isto kao u školi abecedu tako smo došli do logičnog rješenja za ime!
Trenutno treninge održavamo na vise lokacija : Poličnik, ŠRC Višnjik Zadar i ŠRC Franka Lisice Zadar! Prvi smo u Zadru koji upisujemo djecu od 4 godine gdje imamo univerzalni nogometni program za tu dob! Okupili smo respektabilan školovan trenerski kadar Luka Marinović, Ana Petrović, Roko Prtenjača, Ivan Zupčić, Jure Vuleta! Trenutno u natjecanje imamo uključene 4 kategorije a za iduću godinu imamo u planu prijaviti pionire i kadete te zaposliti još dva trenera! Osim samog nogometa u abecedi sporta možete dovesti i na individualne treninge.

Abeceda Sporta u svom rosteru ima preko 100 djece u četiri kategorije.

2. Abeceda Sporta je jedna od najbrojnijih škola nogometa u gradu. Kako ste do toga došli?
Što se tiče same brojnosti angažirali smo se svi skupa maksimalno preko društvenih mreža, prijatelja, obilazili vrtiće , škole dječja igrališta! Već sada nam dolaze i djeca iz drugih klubova i žele biti dio naše priče!

Kod trenera Jure nema zabušavanja, svi moraju raditi.

3. Član ste stručnog stožera ženske A reprezentacija. Kakav je osjećaj?
Rado sam se odazvao na poziv mog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Božidara Miletića. Kad obučete trenirku s grbom, začujete himnu obuzme vas poseban osjećaj ponosa. Biti član stručnog stožera reprezentacije je ono za sto cijeli život radite, ulažete u znanje to je jedan vrh karijere trenerske!

Jure Perković je pomoćni trener u ženskoj A reprezentaciji.

4. Kakva su očekivanja Primorca ove sezone u 2. ŽMNL?
Očekivanja Primorca su uvijek ista osigurati opstanak u ligi i bitno da smo dobra klapa i ekipa!

Cilj je ostanak u ligi – MNK Primorac Ljubač

5. U organizacijskom odboru ste za “FUTSAL ČAROLIJU”, zaduženi za dječji dio turnira. Kakav je vaš pogled na sam turnir?
Na poziv Marka Šimurine da održimo turnir vrtića prošle godine smo krenuli s tim projektom, a ove godine nastavljamo i podižemo ga na razinu više! Odlično je da se u vrijeme Božića održavaju ovakve akcije u kojima možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije! Kome pomoći ako ne djeci.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

More in Razgovori

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: