Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Roko i Dino: Od zadarskog asfalta i parketa pa do međunarodnog transfera!

Mlade nade

Roko i Dino: Od zadarskog asfalta i parketa pa do međunarodnog transfera!

Roko i Dino: Od zadarskog asfalta i parketa pa do međunarodnog transfera!

Od zadarskog asfalta i parketa pa do međunarodnog transfera, priča je Roka Burčula i Dina Škibole!

Roko i Dino definitivno spadaju u najveći talent zadarskog futsala, te su svojim dobrim igrama privukli pažnju međunarodne scene. Odnedavno igraju u talijanskom futsal klubu ASD Buldog TNT Lucrezia, klub koji je iznimno ambiciozan, što govori podatak da su angažirali jednog od najvećih talijanskih futsal stručnjaka Roberta Osimania, pod čijom kapom su trenirali Marko Šimurina, Stjepan Perišić, Saša Babić i ostali hrvatski malonogometni reprezentativci.

Roberto Osimani je nešto najbolje što se moglo desiti za karijeru Roka i Dina, radi se o iznimno kvalitetnom stručnjaku, kojem dugujem velike zasluge za svoj razvoj i karijeru. – Marko Šimurina –

 

Entuzijazam ne skrivaju, a kako je došlo do transfera i kakvi su prvi dojmovi igranja u Italiji otkrili su nam Roko i Dino.

1. Možete li nam u kratko reći, kako je došlo do transfera u Italiju!

Roko: Moram priznati oduvijek sam želio okušati se u inozemstvu, i kad mi je Marko Šimurina rekao da postoji mogućnost angažmana u Italiji, teško je bilo reći ne takvoj prilici i izazovu.

Dino: Nakon svega sto sam prošao u Zadru i okolici, od malog do velikog nogometa , odlučio sam probati nešto više. Cilj je bilo posvetiti se samo jednoj stvari i u njoj napredovati, tako da sam u vrlo kratkom roku odlučio da pokušam napraviti iskorak u karijeri.

Nakon asfalta, izazov je bio prevelik okušati se u inozemstvu!

2. Kakvi su prvi dojmovi o talijanskom futsalu i o klubu u kojem igrate?

Roko: Podatak da se u klubu svi ponašaju toliko profesionalno, da paze na svaki detalj i na najmanju sitnicu, da bi se igrač osjećao sretno i zadovoljno, te mogao igrati cijelo vrijeme u petoj brzini, oduševljava me .

Dino: Na prvu kad sam čuo za mogući angažman, i nakon što sam došao u Italiju, zaista nisam ni slutio da je toliko ozbiljno i profesionalno. Pazi se na svaku sitnicu. Klub je odlično organiziran, a ekipa vrhunska.

Nakon što sam došao u Italiju, zaista nisam ni slutio da je sve toliko ozbiljno i profesionalno.

3. Kakvo je trenutno stanje na tablici i kakve su ambicije kluba?

Roko: Za sada smo prvi na tablici, iz sedam kola imamo svih 7 pobjeda i ne mislimo na tome stati, ambicije su viši rang i naravno svi zajedno svaki dan živimo za to na svakom treningu i utakmici .

Dino: Trenutno smo prvi na tablici, 6 bodova ispred drugog i nastojat ćemo održati prednost ili još više je povećati do kraja prvenstva. Ambicije kluba su prvenstveno ulazak u drugu ligu.

Prvi smo na tablici, iz sedam kola imamo svih 7 pobjeda!

4. Usporedite nam talijanski futsal sa zadarskim ?

Roko: Zadarski futsal iz godine u godinu napreduje, ali ovo je ipak nekoliko nivoa više . Trenira se profesionalno, klubovi su odlično organizirani, ostvareni su vrhunski uvjeti za pravi profesionalan rad.

Dino: U usporedbi sa zadarskim futsalom, razlika je prevelika, od organizacije, treninga pa do financijske moći lige i kluba. Puno brže se igra, brže treba razmišljati i dolaziti do rješenja.

U usporedbi sa zadarskim futsalom, razlika je prevelika!

5. Mogu li Roko i Dino u budućnosti do kockastog dresa, kakve su vam ambicije?

Roko: Pa svaki ambiciozni igrač sanja o tome da obuče kockasti dres, pa tako ja i Dino vjerujemo da će nam uskoro san postati java.

Dino: Vjerujem da ćemo napredovati, dan po dan, pa možda i jednog dana zaigrati u kockastom dresu. Naravno da nam je to i jedan od ciljeva zato dajemo sve od sebe svaki trening i utakmicu.

Vjerujemo da će nam uskoro san postati java.

6. Igrate li ovogodišnju Futsal Čaroliju i za koga?

Roko: Iznimno se radujem nastupu na “Čaroliji”, a igrat ću za Varoš .

Dino: Svakako, ako stignem i sve bude uredu ovogodišnju Futsal Čaroliju igram za svoj klub u Zadru, MNK Tin.

“Čarolija” se obavezno igra!

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

More in Mlade nade

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: