Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

ODLAZAK LEGENDE – preminuo je Neven Marušić

Vijesti

ODLAZAK LEGENDE – preminuo je Neven Marušić

ODLAZAK LEGENDE – preminuo je Neven Marušić

Tužna vijest je zadesila zadarsku futsal scenu, pogotovo njene starije poklonike. Naime, iznenada nas je napustio Neven Marušić, istinski zaljubljenik malog nogometa i svog Dorseta.

Za one koji ne znaju, riječ je o momčadi koja je bila jako bitna na futsal sceni 90-ih i početkom ovog stoljeća, za koju su nastupali najveća imena zadarskog futsala i koja je dominirala u svoje vrijeme zadarskim futsalom. Još se pamte veliki rivaliteti s Tinom, Zadrankom, Svetim Antom i ostalim jačim momčadima u to vrijeme. Iole koji bolji igrač iz županije i okolice je prošao kroz klub legendarnog Nevena kojeg je to sve uveseljavalo i ispunjavalo. Nažalost klub se polovicom prvog desetljeća ugasio, no veliko ime, kako Dorseta tako i Nevena, je ostalo trajno zapisano u povijest zadarskog futsala. Neven Marušić je sada na nekom boljem mjestu, a nama koji smo ga poznavali i pamtili ostaje da mu kažemo jedno veliko HVALA i neka mu je laka hrvatska zemlja.

Bila mi je uistinu čast igrati za Dorset, u mojim prvim futsal koracima dobio sam priliku igrati s najboljim igračima u to vrijeme, i to je bilo neprocjenjivo.A ono što najviše pamtim je pažnja koju je Neven posebno obraćao na nas mlađe igrače, davao nam podršku i brinuo o nama, te nevjerojatna količina strasti i ljubavi prema sportu. Bio je jedan od prvih koji je pogurao ovaj sport naprijed nakon rata, nesebično ulagajući vlastita sredstva, i na tomu mu veliko hvala! 

Zauvijek će mi ostati u posebnom sjećanju. – Marko Šimurina – 

Neven će mi zauvijek će mi ostati u posebnom sjećanju.

Još u svojim početcima na futsal sceni,  s Nevenom sam osnovao Dorset. Iako su nam se putevi kasnije razišli i svak je išao sa svojim klubom postojao je obostrani respekt, a njega kao osobu uvijek lijepo pamtim. Njegova vedrina, humor i pogled na život su mi se trajno urezali u sjećaje, možda sam i zbog njega i Dorseta nastojao da Sveti Ante bude bolji i jači. Kad sve zbrojim  i oduzmem ostaje mi da pustim suzu za Nevenom Marušićem i kažem HVALA DOBRI ČOVJEČE ŠTO SI POSTOJAO I BIO MEĐU NAMA. – Krešimir Zrilić-

Njegova vedrina, humor i pogled na život su mi se trajno urezali u sjećanje.

Dragi prijatelju vijest da te više zauvijek nema, strašno me rastužila. Sjetim se naših utakmica, vječnih rivaliteta, veselja, ljutnje, svega , ali uvijek korektno i sportski stisak ruke. Ostavio si lijepe uspomene u našem malom nogometu.  Počivaj u miru prijatelju moj.  – Tiho Knežević – 

Ostavio si lijepe uspomene u našem malom nogometu.

Napustio nas je veliki čovjek i jedan od “pionira” Zadarskog  malog nogometa i futsala! Istinski zaljubljenik i fanatik u mali balun! Čast mi je bili što sam imao priliku družiti se s Nevenom i naravno igrati za već sada legendarni Dorset!!!

Dragi Nevene počivaj u miru. – Robert Grdović – 

Napustio nas je veliki čovjek i jedan od “pionira” Zadarskog  futsala!
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

More in Vijesti

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: