Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

MNK PAKOŠTANE OSVOJILE GALOVAC

Vijesti

MNK PAKOŠTANE OSVOJILE GALOVAC

MNK PAKOŠTANE OSVOJILE GALOVAC

ZAVRŠEN 8. MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR „MILIVOJ BURČUL – LUĆO“ Pakoštane osvojile 10.000 kuna – imaju najboljeg igrača, vratara i strijelca!

Ekipa Pakoštana pobjednik je 8. memorijalnog turnira “Milivoj Burčul – Lućo” koji se dva tjedna igrao u Galovcu. U finalu su bili bolji od Auto Škole Bili brig konačnim rezultatom 2:0.

Galovčani i njihovi prijatelji koji su pratili utakmice na turniru u spomen na jednog od ponajboljih igrača, ne samo Galovca nego i zadarskog kraja, Milivoja Burčula – Luće, uživali su u prezentaciji malog nogometa. Kvaliteta i natjecateljski žar bili su na visokoj razini, a organizatorima, NŠK Galovcu, njegovim čelnim ljudima te Snježani, Anti, Leu, Dači, Filipu i svim drugima, sve čestitke za vrhunsku organizaciju.
Posebno dirljiva bila je utakmica veterana Galovca i Lućinih prijatelja koji iz godine u godinu obilježavaju dan Lučina preranog odlaska, ali i susreti djece iz Škole nogometa NŠK Galovca.

Pobjedom na finalnoj večeri u prvo ime turnira se vinuo Martin Bačkov iz Pakoštana koji je ujedno bio i najbolji strijelac natjecanja.

REZULTATI

GALOVAC – Malonogometno igralište u mjestu. Gledatelja 400. Suci: Ivan Zdrilić i Josip Katuša.

FINALE

AUTO ŠKOLA BILI BRIG – PAKOŠTANE 0:2

AUTO ŠKOLA BILI BRIG: V. Šušić, S. Šušić, Pinčić, Nović, Pedišić, Gavran, Perica, Volpi, Genda. Voditelji: Stipe i Jakov Pinčić.

PAKOŠTANE: Rosan, Maksan, M. Bačkov 2, Lokin, Vučkov, F. Bačkov, Kukin, Šarin, R. Barešić, M. Barešić, D. Stojanov, R. Stojanov, Čudina. Voditelji: Ante Lacman i Luka Šarin.

Bez respekta se krenulo s jedne i druge strane, u četvrtoj minuti bilježimo dobar udarac Filipa Volpija iz Auto škole Bili brig, da bi Pakoštane uzvratile nakon asistencije Lokina. Udarac je uputio Maksan, no Šušić je na mjestu.

I tako su se izmjenjivali napadi s jedne i druge strane, dok se nije probudio – „vjetar“ Martin Bačkov koji je u šestercu okrenuo dvojicu protivnika i pored vratara „školaraca“ zabio za vodstvo u 18. minuti. S ovim rezultatom se otišlo na odmor. Nije dugo trebalo Pakoštanima da povećaju rezultat, to se dogodilo u prvim minutama drugog dijela kada je po tko zna koji put Martin Bačkov projurio kao brzi vlak, izbio sam pred vratara Sušića za 0:2.

Sve su pokušavali učiniti dečki iz Auto škole Bili brig no blokovi i dobra markacija svakog njihova igrača od strane Pakoštana urodila je plodom. Zasluženo su Pakoštane pobijedile i odnijele lijepi pobjednički pokal i 10.000 kuna.

Pored osvojenog prvog mjesta Pakoštane u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca i igrača turnira (Martin Bačkov) te vratara turnira (Juru Šarina). Objektivno, bili su najbolji i zasluženo su sve uzeli.

  • Presretan sam, vjerujte. Biti najbolji igrač i strijelac i s ekipom uzeti pobjednički pokal zaista je vrijednost. Idem proslaviti sa svojim dečkima, zaslužili smo. Našem bi protivniku izrazio sve čestitke na fer i korektnoj igri, kazao nam je Martin Bačkov, koji se nakon susreta izgubio sa svojim Pakoštancima u slavlju.
  • Nismo mogli više, Pakoštane su bile bolje i na tome im čestitam, gospodski je kazao Filip Volpi, igrač Auto škole Bili brig.

Susret za treće mjesto:

TIN – GALOVAC na šesterce 11:10 (4:4)

TIN: Čurčija, Škibola, Tokić, Kolega, Bugarija 5, Burčul, Marković 2, Čačić, Kožul 1, Čerina 1, Katalinić 2. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

GALOVAC: Žura, Čakarun, Katuša, Jurjević 2, Jovančević 2, Burčul 6, Tulumović, Colić. Voditelji: Leo Burčul, Ivan i Filip Kožul.

Dugo je Galovac vodio, imao igru i rezultat, no Tin je u posljednjim minutama regularnog dijela susreta poravnao rezultat na 4:4. U izvođenju šesteraca bolji su bili igrači Tina i osvojili treće mjesto, da je pobjeda otišla na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo.

Revijalna utakmica:

VETERANI GALOVCA – LUĆINI PRIJATELJI 2:2

VETERANI GALOVCA: D. Burčul, Đ. Burčul, Đeno Burčul, Bilaver, Kožul, M. Burčul, G. Burčul 2. Voditelj: Leo Bburčul.

LUĆINI PRIJATELJI: Marušić, Dundov, Gambiraža, Rakić 2, Kalapać, Mrkela. Voditelj: Sveto Ikač.

Već je postala tradicija na turniru da veterani i Lućini prijatelji odigraju revijalni susret. Ovaj put nije bilo pobjednika, a neki nisu ni imali patike, pa nisu ni igrali.

Najbolji na turniru ekipno:
Prvo mjesto, pokal i 10.000 kuna pripalo je Pakoštanima.

Drugo mjesto, pokal i 5.000 kuna pripalo je Auto školi Bili brig.

Treće mjesto, pokal i 3.000 kuna pripalo je Tinu.

Četvrti je Galovac koji ima gratis sljedeći turnir.

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač turnira je Martin Bačkov (Pakoštane).
Najbolji strijelac je Martin Bačkov (Pakoštane)
Najbolji vratar je Jure Šarin (Pakoštane)

Djeca Škole nogometa odigrali su dvije utakmice, za konačan redoslijed svog turnira:

SUBAŠIĆ – LIVAKOVIĆ 0:0

SUBAŠIĆ: Nika Kožul, Agata Kožul, Gabrijela Burčul, Gabrijela Vujević, Noa Burčul.

LIVAKOVIĆ: Pavla Burčul, Karlo Batur, Luka Gulan, David Čakarun, Luka Jovančević.

MODRIĆ – RAKITIĆ 3:1

MODRIĆ: Dominik Burčul 1, Zvone Batur, Krševan šare, Mihael Burčul 2, Duje Burčul, Mihovil Šare, Ivan Vukša, Matea Burčul, David Burčul.

RAKITIĆ: Lucijan Vujević, Bartol Burčul, Niko Kovač, Sandro kovač, Luka Raspović, Mihael Burčul 1, Luka Batur, Anđelina Kovač.

Konačan redoslijed nakon turnira:

  1. Modrić 2. Rakitić 3. Livaković 4. Subašić
  • Divno je vidjeti ovu mladež da igra nogomet, oni će siguran sam jednog dana zamijeniti našeg Gorana Burčula – Daču i sve ostale, prokomentirao je barba Šime igru djece iz Škole nogometa NŠK Galovca.
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

More in Vijesti

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: