Connect with us
Example HTML page

Futsal Zadar

ZAVRŠEN HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR FUTSAL ČAROLIJA 2019.

Vijesti

ZAVRŠEN HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR FUTSAL ČAROLIJA 2019.

ZAVRŠEN HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR FUTSAL ČAROLIJA 2019.

Piše: Ivica Gjergja, Foto: Toni Opačić

Od 16. do 28. prosinca kroz dvoranu Mocire prodefilirale su 72 muške malonogometne momčadi i četiri ženske, a sve u humanitarnom cilju i da se osvoji trofej pobjednika ovogodišnje Futsal čarolije.

Uspjelo je to momčadi Tina u muškoj konkurenciji i ekipi Mirlović Zagore koja potvrđuje primat i ove godine u ženskoj konkurenciji.

Za organizaciji turnira pohvale idu Udruzi za mali nogomet na čelu koje je Toni Kruneš sa svojim suradnicima Željkom JuricomSenadom Senčijem Tokićem i drugima, a svatko tko je došao pogledati susrete imao je što vidjeti.

Finalna večer je bila „šlag na tortu“, igrali su najbolji, a kompletan „utržak“ donacija kao i svake godine ide za OŠ Voštarnica.

FINALE

ZADAR – SD Mocire. Gledatelja 400. Suci: Josip Viduka i Zdenko Bakarić.

IDASSA NADIN – TIN 1:3 (0:1)

IDASSA NADIN: K. Jurjević, Remšak 1, Katuša, Š. Colić, Ješe, J. Jurjević, Bačkov, Stojanov, Čirjak. Voditelji: Vedran Vinketa i Stipe Čulina.

TIN: Jarmanović, Katalinić 2, Škibola, Kožul, Fantov 1, Kresović, R. Burčul, Dundović, Marković, Kolega, G. Burčul. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

Sa uvažavanjem i respektom se ušlo u finalni dvoboj dvije najbolje momčadi na turniru Tina i Idasse Nadin. Prvo su se okušali tinovci kada je Toni Katalinić u petoj minuti izvozao dvojicu i zapucao, no Karlo Jurjević je dobar vratar, obranio je udarac.

Nastavlja se borbeno, poletna je jedna i druga momčad, pokušavaju doći do gola, no dugo smo čekali prvi pogodak. Do 20. minute smo vidjeli sve ono lijepo i atraktivno što pruža mali balun, dobre driblinge, udarce na gol, obrane, proigravanja, a onda je netko od Idasse Nadin igrao rukom u šestercu. Iako su se idasovci bunili, suci su dosudili šesterac koga je Katalinić pretvorio u vodstvo, nakon čega se otišlo na odmor.

U nastavku se igra žustro, borbeno i napadački na obje strane da bi Šime Fantov za Tin povisio na 2:0, a potom Remšak smanjio za Idassa Nadin. Na kraju je igrač večeri Toni Katalinić zapečatio sve svojim drugim zgoditkom pred kraj susreta za pobjedu Tina.

– Presretni smo, cijenimo našeg suparnika Idassu Nadin, no ovaj put smo u svemu bili boji. Dečkima čestitke na borbenosti zalaganu i htjenju, njima pripada pokal, kazao nam je nakon pobjede jedan od voditelja Tina, Edo Kvartuč.

– Borili smo se svojski no nije nas išlo imali smo šansi. Čestitam Tinu, kazao je kapetan Idasse Nadin, Denis Remšak.

Susret za 3. mjesto (M)

SVETI ANTE MS EXPRESS – PUNTAMIKA 5:3

SVETI ANTE MS EXPRESS: Ban, Jakušić 2, Viduka 1, KOvač 2, Medvidović, Erlić, Vukorepa. Voditelj: Krešo Zrilić.

PUNTAMIKA: Čurjurić, Dumić, Lovretić 1, Vukoša, Brkić, Marić, Bilaver 2, Bjeliš. Voditelji: Joke Vukoša i Antonio Zelić.

Najbolji kod muškaraca: Prvo mjesto pokal pobjednika turnira i medalje pripalo je Tinu, drugo mjesto Idassa Nadin, treće mjesto Sveti Ante MS Express.

Pokale, medalje i priznanja predali su gradonačelnik Zadra Branko DukićToni Kruneš, predsjednik Udruge za mali nogomet ZŽ, Irena Dukić ravnateljica OŠ Voštarnica, Marko Šimurina, bivši reprezentativac u malom nogometu, Željko Jurica, tajnik Udruge.

Finale (Ž):

DONAT ZADAR – MIRLOVIĆ ZAGORA na šesterce 8:9 (1:1)

DONAT ZADAR: Jerolimov, Goja, Vunić 2, Klapan, Dubravica, Karlić 2, Burčul 2, Šarić 2. Voditelj: Ksenija Medini i Sara Mandić.

MIRLOVIĆ ZAGORA: Jonić, Petković 1, Slavica 2, Marov, Granić 2, Rudić 1, Lovrić 3. Voditelj: Ive Nakić.

U posljednje dvije godine ekipa Mirlović Zagore okitila se sa dva trofeja na turniru Futsal Čarolija. Cure su bile dobre, ali su u izvođenju šesteraca u finalu imale sreće.

Još jedno se pokazalo da i žene vole mali nogomet, stoga čestite svim curama koje su sudjelovale na turniru i na dobroj prezentaciji hakla.
 

Susret za 3. mjesto:

IPA ZADAR – ZARA SUPER CHICKS na šesterce 1:3 (0:0)

IPA ZADAR: Bugarija, Tozić, Vlatković, Kanjer 1, L, Klešnik, S. Klešnik. Voditelj: Zoran Zekić i Boris Klešnik.

ZARA SUPER CHICKS: Vitalić, Žilić 1, Barić 1, Birčić, Kevrić, Šarlija, Mihić 1. Voditelji: Niko Matković i Josip Pedić.


Najbolje kod žena:  Prvo mjesto pokal i medalje i ove godine potvrdila prošlogodišnjeg pobjednika ekipa, Mirlović Zagora. Drugo mjesto pripalo je Donat Zadru, treće Zara Super chicks.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

More in Vijesti

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top