Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

1. LIGA

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

Izvještaj VIII. kola 1. ŽMNL

Poravnanje na vrhu, pola lige stisnuto u šest bodova.


Gauni su se napokon probudili iz ljetnog sna i upisali drugu pobjedu zaredom. Na krilima Kristijana Šarića, trostrukog strijelca, Gauni su porazili Poljica i uhvatili priključak. Ekipa iz Poljica nastavlja svoj slobodni pad kao da lete padobranom, a ne ligom i trebat će puno muke da se vrate na stazu pobjeda.


Dugo nismo gledali bolju utakmicu sa samo jednim golom. Govorimo o dvoboju Murvice i Primorca, probuđenog i konkretnoga Mnoštvo lijepih poteza u kojima je Murvica zaslužila pobjedu no i Primorac je mogao do vodstva i vjerojatne pobjede.


Prvi set ide Kontrol birou, a nije riječ o tenisu. Plovanija je trajala do prvog gola i odšetala iz dvorane, ne doslovce. Cijeli tijek utakmice je išao na stranu superiornog Kontrol biroa koji je pucao iz svih arsenala i s čak šest projektila potopio Plovaniju.


Sveti Ante je bolje otvorio utakmicu s Vrsima i bio blizi golu no isto tako i “ribice” su mogle do gola. Ipak sveprisutni Perica Šare je poentirao u smiraj poluvremena. Vrsi se nisu predavale i čak dva puta stizali prednost Svetaca no opet je bila kobna posljednja minuta, ali utakmice, u kojoj je Šimun Popov eurogolom donio pobjedu Svetog Ante, drugu uzastopnu.


Idassa Nadin je puna optimizma ušla u derbi kola sa Stanovima. Sve je krenulo po planu s ranim vodstvom no uporni Stanovi nisu bacili “ručnik u ring”. Odlični Tikulin uz pomoć Sentića je sve okrenuo u korist Tumine bojne, koja je u samome finišu potvrđena i zaokružena. Slavlje u garaži je moglo početi i Stanovi putuju uzvodno.


Bili Brig je došao s bijelom zastavom na megdan Tinu u bratskom obračunu Katalinića. Dokaz tome je igra bez zamjene u totalno oslabljenom sastavu i samo se čekao konačni broj golova u mreži BB. Bilanca je stala na nesretnih 13 golova, a nemilosrdan je bio Lovre Kresović s čak 7 golova za debakl Bilog Briga i povratak Tina u sam vrh.


Puntamika se hrabro suprotstavila Varoši, bez respekta i s dozom agresivnosti. Posjed je pripao Varoši kao i prvo poluvrijeme zgoditkom Ivana Čurjurića. Nastavak donosi izjednačenu igru u kojoj se tražio gol koji bi dosta toga riješio. Kada se po drugi put u strijelce upisao već spomenuti Čurjurić u stilu Mbapea izgledalo je da Varoš upisuje pobjedu. No igra s vratarem u polju je bila sretna za Puntamiku u kojoj se Nino Vukoša prometnuo u junaka utakmice za petu utakmicu u nizu Puntamike bez poraza.

Osmo kolo, final four je trenutna pozicija Ploče. Nevjerojatna disciplina u igri i granitna obrana su i ovo kolo Ploču doveli do pobjede. Nije da Samba nema aduta u igri no Ploča je sve te mine detronizirala. Uvjerljiva pobjeda, novi “clean sheet”i lagano se pjevuše stihovi Gibonnija, ja ću budan sanjati. A Ploča ne sanja, Ploča živi javu.

More in 1. LIGA

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: