Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Izvještaj IX. kola 1. ŽMNL

1. LIGA

Izvještaj IX. kola 1. ŽMNL

Izvještaj IX. kola 1. ŽMNL

Deveta runda je iza nas,svi su još na nogama iako ima dobro uzdrmanih.


Puntamika je optimistično dočekala Stanove no sve se raspršilo poput snijega na suncu. Početni egal je kratko trajao i krenula je jednosmjerna ulica put Stanova. Ravnopravno podijeljeni strijelci su čak osam puta parali mrežu obitelji i pobjeda ostaje kod Tumine bojne.


Samba nastavlja sa svojim magičnim plesom i upisuje pobjede. Ovaj put su gorka vina bila Idassi koja nije čak ni gol postigla. Naravno da uz obranu dosta toga ide na dušu golmana sa “sto ruku” Frane Kovačevića koji je bio nesavladiv i trasirao pobjedničku stazu za svoju ekipu.


Derbi kola je dugo bio otvoren, do samog kraja. Ploča je povela i težila ka povećanju prednosti no sve je presjekao velemajstor Jurica Zanki. Dva gola koja je postigao KB je dovelo u prednost koja se i povećala. Tračak nade potpisuje Nino Jurjević no loša izvedba s igračem golmanom je odvela pobjedu Kontrol biroa u hendikep.


Napokon je prekinut niz poraza Plovanije i bučno je proslavljena pobjeda nad Bilim Brigom. Dva vodstva Plovanije su stajala do samog kraja i pokazala su se kapitalnim za konačni cilj. Lakše se diše u trupama “malog Mourinha” dok BB-u ostaju teške brige.


Mali derbi kola su igrali Varoš i Sveti Ante u prvoj nedjeljnoj utakmici. Brzo vodstvo Svetaca je anulirano još brzim izjednačenjem Varoši. Prvi dio donosi nekoliko lijepih šansi koje Sveti Ante nije iskoristio i kazna slijedi u posljednjim minutama prvog dijela, i to čak tri kazne koje su pokazale kao bitan faktor za konačnog pobjednika. Drugi dio je ipak odrađivanje posla u kojoj je Varoš sačuvala i podebljala svoju prednost dok Sveti Ante nije imao mentalne snage preokrenuti utakmicu. Posebno valja istaknuti trostrukog strijelca Luku Jurlinu koji je bio glavni razlog visoke pobjede Varoši.


Poljica su vrlo rano poveli protiv Tina no kratkog vijeka je bilo slavlje. Razlog tome je ime Denija Kolege, autora hattricka, koji je vratio utakmicu u očekivane vode.


Gol po gol i pobjede se pišu za Murvicu. Zadnja tri kola su se pretplatili na rezultate od 1:0 i to se do sada pokazuje djelotvornim. Opet se u junaka pretvorio mladi Leonardo Lučić koji je poentirao već na samom startu. Nitko onda ne bi rekao da će to biti konačan ishod utakmice no tako je ispalo. A bilo je šansi, itekako ih je bilo.


Duga devetka Primorca i petarda Josipa Gagule je kratak rezime dvoboja Primorca i Gauna. Od samog početka je sve mirisalo na katastrofu jer je Primorac bio neumoljiv i do polovice prvog dijela sve riješio. Gauni kao da nisu došli i morat će čekati bolje dane.

More in 1. LIGA

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: