Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Izvještaj X. kola 1. ŽMNL

1. LIGA

Izvještaj X. kola 1. ŽMNL

Izvještaj X. kola 1. ŽMNL

Trećina prvenstva je iza nas, vide se neke smjernice, ali daleko je to od ikakve jasne slike.


Kada smo vidjeli sastav Gauna kontra Murvice bojali smo se nove katastrofe u njihovoj mreži. U prilog tome je išlo brzo vodstvo Murvice no onda je proradio inat mahom mladića iz Biograda koji su se odbili predati. Na kraju je Murvica upisala bodove, a dojam je pripao Gaunima.


Teška i rovovska bitka je viđena u srazu Plovanije i Poljica u kojem je presudio gol Kristijana Kokića iz prvog dijela. Poljica su plela mrežu oko ,u subotu odličnog, Roka Gobina no koncentracije za makar bod nije bilo. Tako se Plovanija umiješala u sredinu tablice dok su Poljicima već vrući tabani od vatre pod nogama.


Desetkovani Vrsi su se hrabro suprotstavili Varoši i do samog kraja su bili u igri za barem bod. No neuhvatljivi dvojac Čurjurić-Klarin su bili dovoljni da se spriječi iznenađenje i tako Varoš ipak ostaje sama na vrhu.


Ploča misli ozbiljno, to više nije tajna. U novom ruhu trenirki su do vrha napunili Bili Brig i to bez golgeterskog učinka Nina Jurjevića. Uvjerljiv nastup okrunjen s čak sedam golova je dobra poruka za ove ekipe, Bilom Brigu da moraju pod hitno u ofenzivu dok smo o Ploči sve rekli.


Prva u nizu od tri nedjeljne utakmice koje su završile 3:3 je bio dvoboj Puntamike i Sambe. Pet minuta prije kraja je bilo plus tri za Puntamiku i već se razmišljalo o slavlju kasnije. No onda slijedi rijetko viđen scenarij u Mocirama. Naime, Samba počinje svoj ples s vratarem u polju i plod toga je izjednačenje u sam smiraj utakmice. Pothvat za svaku pohvalu.


Stanovi su vrlo brzo imali dva gola viška u odnosu na Svetog Antu i nije mirisalo na dobro. Ipak Sveci do odmora poravnaju, a kroz nastavak preko Mira Čirjaka dolaze do prednosti i potpunog preokreta. Mogli su i do povećanja prednosti no mogli su i Stanovi. Točku na i stavlja Šime Maruna za najpravedniji ishod utakmice, remi.

Primorac je dugo držao senzaciju kola i vodio protiv jakog Tina. Početkom nastavka Tin ipak okreće rezultat i činilo se da stvari sjedaju na očekivanu razinu. Ipak ne, rekao je Stipe Vujević i vraća stvari na nulu. Ipak u samom finišu daleko teže od očekivanog aktualni prvak dolazi do teško izborene pobjede.


I za sam kraj smo ostavili derbi kola između Idasse Nadin i Kontrol biroa. Utakmica puna svega; tempa, ali i tenzija je završila remijem. Idassa je rano povela i povećala svoju prednost te držala konce igre i, što je važnije, rezultata. No doktor malog baluna Josip Anić nije im dao da počnu ranije slaviti i s dva zgoditka sve vraća na početak. Vinari iz Nadina se opet raduju te koriste brojčanu prednost nastalu zbog crvenog kartona no još nije kraj. Baraba u sam smiraj utakmice poravnava, a priliku za potpuni preokret sprječava bravuroznom obranom Jure Šarin i po bod svakome.

Continue Reading
You may also like...

More in 1. LIGA

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top