Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Ekipa bez mane-Kanela Raštane

Razgovori

Ekipa bez mane-Kanela Raštane

Ekipa bez mane-Kanela Raštane

U ovotjednom razgovoru s voditeljima razgovarali smo s predsjednikom mnk Kanela Raštane, Stipom Čirjakom.

Ekipa iz Raštana pravi je primjer kako sportski klub treba izgledati .

Organizatori su jednog od najboljih turnira u cijeloj Dalmaciji , pomagali su unesrećenim ljudima iz Petrinje , i uz sve to vjerojatno su najorganiziranija ekipa u cijeloj našoj zajednici.

Stipe je bez problema odgovorio na naša pitanja koja mu kako on kaže imponiraju.

Futsal Zadar: Mnk Raštane Kanela u posljednjih nekoliko godina postao je “brend” u futsal krugovima. Koliko to znači vama i vašim igračima?

Stipe Čirjak: Iskreno, odgovaranje na ovo pitanje zaista imponira. Ja se zbog tog osjećam ispunjeno, u ime suigrača i članova ne mogu odgovoriti. Ali mi je dovoljno vidjeti s kolikim se ponosom majice Kanele nose u slobodno vrijeme. Tu leži dobar dio odgovora na ovo pitanje. Prioritet je ipak, biti prepoznat u svojoj sredini i pokretati istu. Tomu težimo otkako sam prije dvije godine preuzeo upravljanje kluba zajedno s Ivanom, Domagojem, Zvonom i Marinom. Upravo s njima činim petorku zaslužnu za organizaciju prvog Kanela Kupa prošle godine. Spominjem turnir jer on sažima sve ovo navedeno. Ponos, angažman, ime.. naše selo, sportskom povješću bogato, to i zaslužuje. 

Futsal Zadar: Kanela je po imenima jedna od najjačih ekipa u Futsal Zadru, jeste li spremni za najteži rang u našem natjecanju(u slučaju kvalifikacije)?

Stipe Čirjak: Želim naglasiti da su ta imena na koja referirate uglavnom domaći igrači. Baza i nositelji igre. Vjerujem da imamo kvalitetu za ulazak u najviši rang ove godine. S tim bi onda došli novi ispiti i iskušenja, ali mi smo spremni. 

(Stipe Čirjak , predsjednik i igrač)

Futsal Zadar: Koga smatrate vašim najvećim suparnikom u ovogodišnjem natjecanju?

Stipe Čirjak: Ha, populurna Seria B je uvijek imala više redova u rubrici “Favoriti”. Koliko god ju dugo igrao redovno griješim u procjenama, ali mislim da je gornji dio trenutne tablice realan uz manje korekcije pozicija. 

Futsal Zadar: Na terenu i izvan njega izgledate kao klapa , jeste li zadovoljni zalaganjem vaših igrača?

Stipe Čirjak: Odmah ću se nadovezati na prethodno pitanje. Do prisilne stanke smo imali tjedni ritam trening/večera/utakmica. Bez kemije toga ne bi bilo, a bez tog ritma nema prave klape. Sve je to povezano. Nisu slučajna naša uspješna vraćanja u utakmicu iz rezultatskog deficita, niti je slučajna npr. dobra i iskrena zabava nakon poraza od direktnog konkurenta. Za Prvu ligu je izuzetno bitan takav psihološki efekt. Vjerujem da smo i tu jaki te da ćemo biti još jači kako vrijeme ide. 

(Najpopularnije majice u županiji)

Futsal Zadar: Ove godine vaše ponajbolje igrače zadesile su teške ozljede, jeste li spremni za završetak prvenstva?

Stipe Čirjak: Istina, “Naša mala klinika”. Veseli nas povratak i forma Paula u Jezerima koji će tek odigrati prve ovosezonske minute u Mocirama. Bepo, Brala i Ivan Ninčević su također ozdravili, a Marin je upravo izvadio vijke iz ruke. Tako da smo sad manje-više stabilniji nego u početku. Bojao sam se da ćemo se pretvoriti u (MNK) Sv. Antu he he. 

Futsal Zadar: Gdje vidite Kanelu za 5 godina?

Stipe Čirjak: Uhh, ideje i ambicije se periodično mijenjaju. Ali generalno nas vidim kao stabilnog prvoligaša te uspješnog sudionika i organizatora lokalnih turnira. Biti taj veliki mali klub koji će radom i entuzijazmom kroz nogomet povezivati zajednicu te se na taj način boriti za bolje društvo bez da se očekuje nešto zauzvrat. 

( Klapa u svakom smislu te riječi)

Futsal Zadar: Jeste li više “termin” ekipa ili “trening” ekipa? 

Stipe Čirjak: Sad smo definitivno trening ekipa. Imamo sreću što nam treninge vode najveća imena zadarskog futsala. Jedan je to od glavnih razloga zašto uživamo u taktičkim treninzima. Isto tako, često smo na prijateljskim susretima protiv klubova iz sva tri ranga naše udruge. 

Futsal Zadar: Stipe zahvaljujemo ti se što si našao vremena za Futsal Zadar.

Stipe Čirjak: Hvala tebi što si nas prepoznao. Pozdravljam sve čitatelje Futsal Zadra sa željom da se što prije vratimo na parket

( Kanela Kup 2020.)

Autor: Luka Lux Paleka

More in Razgovori

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: