Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Spektakl u najavi , Polufinale lige prvaka na Višnjiku!

Najave utakmica

Spektakl u najavi , Polufinale lige prvaka na Višnjiku!

Spektakl u najavi , Polufinale lige prvaka na Višnjiku!

Sutra nas u dvorani Krešimira Ćosića očekuje spektakularno polufinale najbolje četiri Europske ekipe.

Kalkulacija nema, sve četiri ekipe idu po pobjedu koja ih vodi u veliko finale.

15:00 Inter Futbol Sala- Sporting CP

U petnaest sati po lokalnom vremenu očekuje nas jedan od najatraktivnijih susreta na cijelom turniru. Sporting i Inter imaju povijesno rivalstvo koje se obnavlja iz godine u godinu. Blagu prednost u sutrašnjoj utakmici dao bih Interu . Inter je trenutno najspremnija ekipa u svakom segmentu. Njihovo domaće prvenstvo puno je atraktivnije i kvalitetnije od Portugalskog. Možemo reći da je Inter naviknuo na ovakve utakmice. Sporting je sjajna ekipa koja ima kvalitetnu bazu domaćih igrača plus neizostavni Brazilci koji su naturalizirani u Azerbejdžanu. Trenutno su jedna od najkvalitetnijih ekipa u Europi . Uz kvalitetnu obranu i ubojite prekide Sporting ima veliku šansu eliminirati nominalno prvog favorita ovogodišnjeg turnira.

20:00 Barca-AFC Kairat Almaty

Barcelona je veliki favorit u sutrašnjem polufinalu. Iako nas igra Barcelone nije previše fascinirala u susretu protiv Dobovca . Možemo reći da je Barca imala najlakši ždrijeb i po svemu viđenom najmanje su istrošena ekipa. Uz igrače poput Ferraa i Dyega sve osim pobjede je veliko razočaranje. S druge strane Kairat ima veliki hendikep u vidu prvog vratara. Higuita je nespretno zaradio crveni karton u prvom susretu i neće nastupiti u polufinalu. Iznenađenje turnira je zamjenski vratar Kairata. U prvom susretu briljirao je na vratima Kazahstanaca i dokazao da Kairat ima jednu od najboljih futsal akademija. Kairat se protiv Benfice organizirano branio cijeli susret i kaznili su svaku grešku Portugalaca. Vjerojatno će protiv Barce igrati sa istom taktikom kao i protiv Benfice.

Inter Futbol Sala

Inter je prvi na listi favorita ovodišnje lige prvaka. Čak 8. puta sudjelovali su u finalima lige prvaka. Najuspješnija su ekipa u povijesti ovog natjecanja, iza njih je čak 5.osvojenih titula(2004,2006,2009,2017,2018). Inter je Španjolska ekipa osnovana 1977. godine. U čak 23. navrata osvojili su Španjolsko prvenstvo, 14. titula osvojili su od formiranja nacionalne lige koja se osnovala 1989. godine. Na putu do završnice ovogodišnjeg prvenstva(lige prvaka) izbacili su Nizozemski Hovocubo i Ukrajinski Kherson. Pito , Pola , Cecilio i vratar Jesus Herero najkvalitetniji su igrači Intera.

FC Barcelona

Barcelona je drugi favorit ovogidšnjeg natjecanja. Prošlogodišnji prvaci ligu prvaka osvajali su u 3. navrata(2012,2014,2020). U finalnim susretima bili su u čak 8. navrata . U ligi prvaka ne znaju za poraz nevjerojatnih 12.utakmica. Posljednji susret koji su izgubili bio je protiv njihovog ovogodišnjeg protivnika Kairata također u polufinalu u sezoni 2018/2019. Barcelona će pokušati postati tek treća ekipa koja je obranila naslov prvaka(Playas de Castellon i Inter FS). Na putu do ovogodišnjeg finala izbacili su Prištinu(Kosovo) i ACCS(Francuska).

Sporting Club De Portugal

Sporting je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ovogidšnjem natjecanju. Imaju najuigranije i najbolje prekide . Njihova igra teži atraktivnosti i driblinzima. U finalu lige prvaka bili su u 8. navrata( kao i Barcelona i Inter). Ligu prvaka osvojili su jednom i to u sezoni 2018/2019. U finalima lige prvaka drže jedan rekord – 3. sezone za redom bili su finalisti, od 2016-2019.U domaćem prvenstvu imaju 15. titula. Od sezone 2009/2010 svake sezone bili su u finalu nacionalnog prvenstva. Produkti njihove akademije kao što su Zicky Te,Diogo Santos i Tomas Paco briljirali su u kvalifikacijama pokazavši da Sporting uz Kairat ima jednu od najboljih futsal akademija u Europi. Na putu do završnice lige prvaka izbacili su Danski Gentofte i Češki Churdim.

Kairat Almaty

Možemo reći da je Kairat najpodcjenjenija ekipa na ovogišnjoj završnici. Većina sportskih novinara očekivala je njihov poraz protiv Benfice. Junak tog susreta bio je zamjenski vratar Narun Serikov. Proizvod futsal akademije Kairata. Nepoznato ime a sigurno jedno od najkvalitetnijih na svojoj poziciji. Kairat i Sporting pravi su primjeri kako treba izgledati jedna futsal akademija. Kairat je najiskusniji po pitanju sudjelovanja u finalima. U 9. navrata bili su finalisti a osvajanje im je pošlo za rukom u dva navrata(2012/2013 i 2014/2015). Kazahstanci su također rekorderi po pitanju nastupa na završnicama lige prvaka. Ovo im je čak 17.završnica , imaju ukupno 83. utakmice pod okriljem Uefa futsal champions league. Na putu do završnice izbacili su Viten Orsha(Bjelorusija) i United Galati (Rumunjska).

Autor :Luka Lux Paleka

More in Najave utakmica

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: