Connect with us
ZARA DENTAL CENTAR

Osvrt na futsal Ligu Prvaka

Blog

Osvrt na futsal Ligu Prvaka

Osvrt na futsal Ligu Prvaka

Prošao je točno jedan tjedan od velikog finala futsal Lige Prvaka.

Ovaj događaj trebao je biti glavna atrakcija u gradu u kojem je futsal sport broj 1. U našu redakciju svakodnevno su stizale poruke može li se ovaj spektakl pogledati uživo. Vjerujemo da bi dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta , bar na finalnoj utakmici.

Krenimo redom

Organizacija je bila dobra ali između dobre i odlične velika je razlika. U prijašnjim sezonama vidjeli smo grandiozne najave završnice turnira. Žalosno je da naši državni mediji nisu imali nikakvog interesa za ovu završnicu. Press tribina bila je poluprazna , uz nas su još bili predstavnici Futsal Feed-a, Sport 023, i Cro futsala. Mediji poput Hrt-a nisu sudjelovali na završnici. Turnir je općenito bio loše predstavljen od strane grada Zadra , najbolji svjetski futsal igrači preko razno raznih objava na društvenim mrežama spominjali su Zadar, pravili su nam besplatnu turističku promociju od Portugala do Kazahstana.

Dvorana je izgledala odlično, puno atraktivnije od uobičajenih bannera na dosadnoj sivoj boji. Ali opet nismo imali osjećaj da se tu igra nešto veliko. Prije svakog susreta osvjetljenje je bilo uobičajeno a spiker je najavljivao momčadi bez ikakvog žara. Pogledajte prijašnje sezone, prije svakog susreta light show uz energično i vatreno najavljivanje domaćeg spikera.

U nastavku vam donosimo osvrte nekoliko cijenjenih novinara i ljudi iz organizacije turnira.

Domagoj Vlahinić – urednik Futsal Feed-a

Završnica futsal Lige prvaka u Zadru bila je jedan izniman događaj koji je okupio gotovo sve najbolje što ovaj sport može ponuditi na jedno mjesto. Prava je šteta što navijači nisu mogli biti u dvorani, jer da jesu, to bi ovaj događaj diglo na još jednu razinu više. Bez obzira, mogli smo uživati u fantastičnim utakmicama, velikim preokretima i jednom od najboljih finala Lige prvaka uopće. Osim Arene sport, koja je prenosila sve utakmice kako i priliči ovom natjecanju, žao mi je što je izostala primjerena reakcija drugih novinarskih redakcija u Hrvatskoj koje su vijest o samoj završnici prenijeli tek nakon finala i to više reda radi. A činjenica je da su Zadar i Hrvatska bili domaćini jednog spektakularnog natjecanja svjetske razine.

Niko Rukavina urednik Futsal Feed-a

U Zadru smo gledali sedam fantastičnih utakmica. Kada rezimiram cijeli događaj, teško mi je procijeniti koja je utakmica bila najbolja. Od njih sedam, sigurno bi ih pet moglo uci u tu kategoriju. Uz finaliste Sporting i Barcu, Kairat i Inter pokazali su strasnu kvalitetu, kao i porazene momcadi u cetvrtfinalima ukljucujuci i slovenski Dobovec koji je odigrao jako dobru utakmicu protiv Barce. Bio je gust gledati futsalske velemajstore iz neposredne blizine. Ostaje zal sto je Hrvatska dobila takvo domacinstvo u godini kada nije smjelo biti publike. Takodjer, zao mi je jer nacionalni mediji nisu popratili ovaj dogadjaj na razini na kojoj je zasluzio. No, sve u svemu, velika stvar za Grad Zadar, hrvatski i naravno zadarski futsal.

Martin Nonović- Službeni doktor natjecanja

Ne mogu vam ni opisati koliko sam sretan i ispunjen što sam imao priliku sudjelovati u organizaciji završnog turnira futsal lige prvaka te na taj način gledao sve utakmice uživo, iz prvog reda. Također sam sretan što nije bilo previše posla za liječničku ekipu, naime samo je jedan Španjolski igrač, član Intera zbog pada na ruku završio u OB Zadar gdje mu je ustanovljen prijelom prsta ruke. Ovim putem bi se zahvalio kolegama iz OB Zadar na suradnji te na brzo i kvalitetno odrađenom poslu. Do sad sam u više navrata imao priliku uživo gledati vrhunske futsal utakmice na Futsal Weeku, na kvalifikacijama za Svjetsko i Europsko prvenstvo, na Euru 2012.u Hrvatskoj, ali ovo je definitivno najkvalitetniji futsal koji sam do sad gledao uživo. Velika je šteta što ljubitelji futsala u Zadru i nisu mogli gledati ovaj spektakl. TV prijenos nažalost ne može u potpunosti prenijeti dinamičnost, napetost i atmosferu koju naš sport nudi. No svakako je zadarsko domaćinstvo ove završnice velika stvar za popularizaciju futsala u Zadru, županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Nadam se da će se nakon ovog događaja stvari u zadarskom futsalu okrenuti na bolje što mi svi igrači, djelatnici, futsal zaljubljenici žarko iščekujemo. Već 3 godine u svojstvu službenog liječnika natjecanja sudjelujem u organizaciji jakog međunarodnog futsal eventa, Futsal Weeka. Naravno da se organizacija ovakvog događaja teško može usporediti s FW, naime ovdje je u organizaciji sudjelovalo stotinjak ljudi, a ukupni budžet organizacije je bio oko 600 000€. U organizaciji FW sudjeluje 10ak ljudi, a budžet je znatno skromniji. Usprkos tome, igračima i osoblju reprezentacija i klubova na FW-u ništa ne nedostaje što nam potvrđuju sami sudionici od kojih se većina ekipa iz godine u godinu vraća. Futsal Week iz turnira u turnir raste organizacijski te je s vremenom postao prepoznatljiv brand u svijetu futsala. Nekolicina članova FW je sudjelovala i u organizaciji Final8 Lige prvaka te smo imali priliku naučitu nove stvari koje ćemo sa zadovoljstvom primjeniti pri organizaciji Futsal Weeka. Nadam se će Zadar i Hrvatska i u budućnosti, u nekim boljim vremenima za gledatelje, imati priliku organizirati ovakav futsal spektakl. Ekipa iz Futsal Weeka će nastaviti sa svojim radom, s popularizacijom futsala te organizacijom jakih međunarodnih turnira.

Zadar je prepoznat kao grad futsala od strane krovne Europske organizacije. Grad od 58. registriranih klubova bez adekvatne dvorane . Velik broj naših igrača bilo u juniorskoj ili seniorskoj konkurenciji mora putovati u susjedne županije da osjeti istinski natjecateljski naboj. Vrijeme je za promjene u Zadru, vrijeme je da se našim igračima pruže uvjeti koje itekako zaslužuju.

Autor:Luka Lux Paleka

Continue Reading
You may also like...

More in Blog

Najčitanije

Pratite nas na Facebooku

Kolumnisti i autori

To Top
%d blogeri kao ovaj: